Відносини

Дуже цікавий рецепт грибного супчика по-польськи

Пропоную приготувати на обід надзвичайно смачний грибний супчик на курячому бульйоні. Такого смачного супчика ви ще й не пробували, виходить дуже ситно, наваристий, а аромат просто неповторний.

Для приготування знадобляться такі продукти:

  • Супова курка 700-800 гр.
  • Печериці 500-550 гр.
  • Свіжа картопля 500 гр.
  • Морквина 2 шт.
  • Селера 1 шт.
  • Лук порей 1 шт.
  • Петрушка корінь 1 шт.
  • Пшеничне борошно 2 столові ложки (з гіркою)
  • Вершки (жирні чи ні на ваш смак) 1/2 склянки
  • Масло рослинне
  • зелень
  • Спеції та сіль на смак.

Курку розрубимо на чотири частини, вимиємо, складемо в каструлю і заллємо 2,5 літра фільтрованої води. Поставимо на сильний вогонь, дамо закипіти і зменшимо вогонь. Знімемо акуратно піну і посолити. Варимо курку до готовності. Готову курку дістанемо з бульйону і приберемо.

Очистимо і помиємо морквину, цибулька, корінь селери і корінь петрушки. Чи не розрізаючи на скибочки покладемо овочі в киплячий на слабкому вогні курячий бульйон і варимо 20-25 хвилин.

Масло рослинне вольем в сковорідку і розігріємо. Додамо в сковороду порізану стебло цибулі-порею злегка пожарим, після чого додамо порізані печериці та все разом злегка згасимо.

Підготуємо картоплю, очистивши, помивши і порізавши її на кубики.

З бульйону шумівкою дістанемо овочі і перекладемо їх на тарілку. І відразу покладемо в бульйон картоплю.

Половину відварених в бульйоні овочів потремо на дрібній тертці і теж додамо в бульйон. Обсмажені печериці та цибулю порей так само перекладемо в супчик.

У ємності змішаємо пшеничне борошно і вершки, обов’язково додамо солі і перчика на смак. Все ретельно взобьyoм віночком до однорідної маси (стежимо що б не було грудочок). Помішуючи суп вольем в нього отриману суміш. На слабкому вогні прогріємо його 10-15 хвилин і знімемо з вогню.

Готовий супчик розливаємо по порціях посипем дрібно посіченою зеленню і подаємо до столу.