Здоров'я

Найсмачніший гороховий суп


Ілюстрація pinterest.com

Ситний і живильний гороховий суп, який не залишить нікого байдужим. Варити не дуже складно, а результат порадує всіх ваших близьких.

Для початку визначте для себе якийсь ви хочете гороховий суп на м’ясному бульйоні або курячому, з копченими реберцями або рулькой, або овочевий. І після цього готуємо.

Дуже пікантний смак у горохового супу виходить з копченими реберцями, пропоную Вам спробувати його приготувати в домашніх умовах.

Єдиний момент, коли ви вирішите приготувати гороховий суп, для смачного супу нам необхідно горох замочити на ніч.

Ілюстрація pinterest.com

Що нам необхідно:

· 1 стакан гороху

· 3 л води

· 500 г копчених реберець

· 4 картоплі

· 1 цибулина

· 1 морквина

· 2 ст. л. оливкового масла

· За смаком сіль, перець, лавровий лист

· Пучок зелені

· 2 шматочки чорного хліба

· 2 зубчики часнику

· 2 ст.л. соняшникової олії

готуємо:

Беремо горох, який вам подобається або цілісний, або, який на половинки подрібнений. Добре промиваємо, кілька разів, далі замочуємо в холодній воді, щоб горох добре розварився в супі.


Ілюстрація pinterest.com
Якщо є можливість пару раз змініть воду. Я рекомендую замочувати на ніч.

Відварюємо реберця.

Беремо каструлю 3-4 л, кладемо ребра і варимо близько 40 хвилин. Додали пару Горошків чорного перцю і лавровий лист. Коли ребра зварилися дістаємо їх з каструлі, даємо охолонути.

Цей бульйон НЕ зливаємо в ньому будемо готувати наш горох, смак гороху буде просто відмінним!

У бульйон додали горох і варимо на маленькому вогні хвилин 40-50, дивимося щоб горох став м’яким.

Якщо вам треба швидше зварити горох, можна додати ложку будь-якого масла в бульйон.

Ребра охололи і нам необхідно їх розібрати. М’ясо відокремлюємо від кісток.

Беремо сковорідку, обсмажуємо до м’якості цибулю дрібно нарізаний, потім морквину.

Якщо спершу обсмажити моркву – вона вбере все масло, тому строго по черговості: цибуля, морква.

Чистимо і нарізаємо картоплю кубиками або соломкою, як любите. Додаємо картоплю в бульйон, де варитися горох. Далі додали обсмажені цибулю і моркву, м’ясо від реберець. І варимо поки картопля не стане готовим.

Суп готовий і додали будь-яку зелень свіжу або сушену.


Ілюстрація pinterest.com
Я рекомендую при подачі горохового супу зробити сухарики. Готуються вони швидко, а насолода до супу буде неймовірним.

Готуємо сухарики:

Духовку розігріти до 180 гр. Поки духовка гріється робимо заготовку для сухариків. Ріжемо кубиками хліб. У мисці змішуємо часник з маслом, перемішали часникову сумішшю.

Деко застилає пергаментом, викладаємо наші кубики хліба і скроплюємо часниковою сумішшю. І трохи посолити, за бажанням. І в духовку на 3-5 хв, дивимося поки вони не стали золотистими.

Наливаємо наш суп по тарілках, додаємо грінки і за бажанням ложку сметани (на ваш смак).


Ілюстрація pinterest.com

І насолоджуємося! Насолоджуємося!

Смачного!

_________________________________________________________________________________________________________

Буду рада отримати від Вас подяку у відповідь! підписуйтесь на мій канал. Адже це мотивує писати і ділитися рецептами і далі!